Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Linssi-punainen (raaka)0.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Juuriselleri 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemi laimennettu 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g7kcal0.2g0.8g0.2g0g
Valittu annoskoko7g3kcal0.1g0.4g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g52kcal1.5g6.1g1.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251