Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Taloussuklaa, Fazer0.9g4.6kcal0g0.5g0.3g0g
Voi 0.9g6.4kcal0g0g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.6g1.9kcal0g0g0.2g0g
Voi 60% rasvaa 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen0.6g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g50kcal0.4g5.8g2.8g0g
Valittu annoskoko7g25kcal0.2g2.9g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g13kcal0.1g1.5g0.7g0g
Arvot/100g100g386kcal3.1g44.6g21.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814