Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen0.2g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Forest honey (Marlene), annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g0.1g0.6kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2.3g7.7kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g0.3g0.7kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g25kcal1g3.2g0.8g0.6g
Valittu annoskoko7g13kcal0.5g1.6g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.3g0.8g0.2g0.2g
Arvot/100g100g194kcal7.7g24.6g6.2g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=199421