Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 4.7g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Kauralese 0.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.3g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g13kcal1g1g0.4g0.2g
Valittu annoskoko7g7kcal0.5g0.5g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g3kcal0.3g0.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g102kcal7.6g7.6g3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478