Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g0.7g0.3kcal0.1g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe1g2.8kcal0g0.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g8kcal0.2g1.2g0g1g
Valittu annoskoko7g4kcal0.1g0.6g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna3g2kcal0.1g0.3g0g0.3g
Arvot/100g100g61kcal1.5g9.1g0g7.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888