Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.7g2.4kcal0g0g0.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1.4g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g28kcal0.6g3.8g0.8g0g
Valittu annoskoko7g14kcal0.3g1.9g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna3g7kcal0.2g1g0.2g0g
Arvot/100g100g208kcal4.5g28.4g6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148