Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.6g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%1.2g2.1kcal0.2g0g0.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g0.4g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g8kcal0.4g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko7g4kcal0.2g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g56kcal2.9g1.4g2.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774