Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaurahiutale 0.6g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 6.1g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g5kcal0.2g0.8g0g0.2g
Valittu annoskoko7g3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Arvot/100g100g38kcal1.5g5.9g0g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530