Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3.5g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g0.9g1kcal0.1g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl0.6g0.7kcal0g0g0.1g0g
Rypsiöljy 0g0.2kcal0g0g0g0g
Hillosipulisäilyke 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g9kcal0.4g1g0.2g0g
Valittu annoskoko7g5kcal0.2g0.5g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g68kcal2.9g7.2g1.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725