Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g0.6g2.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Hiiva, 50g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g33kcal1g6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko7g17kcal0.5g3g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.3g1.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g239kcal7.2g43.5g2.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073