Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.2g1.6kcal0.3g0g0g0.2g
Sokeri 0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)3.1g10kcal0.5g1.6g0.2g0.4g
Porkkana 8.8g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)8.2g29kcal1g5.3g0.4g0.4g
Hiivaleipävehnäjauho 12g38kcal1.4g6.8g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g207kcal6.6g29.2g6.6g3.6g
Valittu annoskoko60g103kcal3.3g14.6g3.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna30g52kcal1.7g7.3g1.7g0.9g
Arvot/100g100g172kcal5.5g24.3g5.5g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138