Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.4kcal0g0g0.1g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0.3g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%11g19kcal2.2g0g1.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g7.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Porkkana 3.1g1kcal0g0.2g0g0.1g
Selleri, annos 50g3.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 3.1g2kcal0g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)3.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g70kcal4.6g4g3.6g0.8g
Valittu annoskoko60g35kcal2.3g2g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna30g18kcal1.2g1g0.9g0.2g
Arvot/100g100g59kcal3.8g3.3g3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774