Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)4g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Maito, Kevyt17g7.7kcal0.5g0.8g0.3g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 11g12kcal0.4g2g0.1g0.3g
Broileri, rintafilee, nahaton 20g21kcal4.5g0g0.3g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g8.4g30kcal2.4g0.2g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g151kcal15.8g8.2g6g0.6g
Valittu annoskoko60g76kcal7.9g4.1g3g0.3g
Annoskoko puolitettuna30g38kcal4g2.1g1.5g0.2g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185