Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)25g42kcal3.5g0.3g3.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g20g12kcal0.3g2.6g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, 50g12g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.9g3.7kcal0g0g0.4g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g143kcal7.8g6.6g10g0.6g
Valittu annoskoko60g72kcal3.9g3.3g5g0.3g
Annoskoko puolitettuna30g36kcal2g1.7g2.5g0.2g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.5g8.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240