Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 12g10kcal0.2g2g0g0.1g
Kukkakaali 18g4.4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.7g2.2kcal0g0.5g0g0.2g
Herneet (Apetit)10g5.5kcal0.6g0.6g0.1g0g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g1.6g1.5kcal0g0.3g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g0.7g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Sinappi 0.7g1kcal0g0.1g0g0g
Salaatti, jäävuori tuore2.7g0.3kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro1.6g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g104kcal2.6g8.4g6g1.6g
Valittu annoskoko61g52kcal1.3g4.2g3g0.8g
Annoskoko puolitettuna30g26kcal0.7g2.1g1.5g0.4g
Arvot/100g100g85kcal2.1g6.9g4.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056