Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 5.1g6.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 4.9g20kcal0g4.9g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.4g4.5kcal0.3g0.6g0.1g0.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl7.5g28kcal0.9g5.6g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.7g5.7kcal0.2g1g0.1g0.2g
Fariinisokeri2g8.2kcal0g2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5.8g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0g
Raparperi 29g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g219kcal4.8g32.6g7.2g2.4g
Valittu annoskoko61g110kcal2.4g16.3g3.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna30g55kcal1.2g8.2g1.8g0.6g
Arvot/100g100g181kcal4g26.9g5.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733