Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus5.6g20kcal0.8g0g1.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g5.6g7.1kcal0.7g0.2g0.4g0.1g
Flora kevyt ruoka 7%2.8g2.4kcal0g0.1g0.2g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g5.6g6.8kcal0.2g0.2g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g23g83kcal1g7g5.6g0.8g
Juustoraaste Arla Magre 17%4.5g13kcal1.3g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana121g294kcal10.6g15.4g20.8g1.8g
Valittu annoskoko61g147kcal5.3g7.7g10.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna30g74kcal2.7g3.9g5.2g0.5g
Arvot/100g100g242kcal8.7g12.7g17.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224