Voisarvet

- Liotetaan hiiva maitoon.

- Lisätään 2 kpl munia, rahka ja suola (1 rkl).

- Nypitään jauhot ja voi eri kulhossa.

- Kaadetaan taikinaneste jauhojen sekaan
- Vaivataan taikina notkeaksi, lisätään tarvittaessa jauhoja
- Kohotetaan 50 min
- Kumotaan taikina jauhotetulle pöydälle, jaetaan viiteen osaan
- Kaulitaan jokainen pala halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöryläksi
- Pyörylä leikataan kahdeksaan osaan
- Kääritään kolmiot sarviksi
- Kohotetaan sarvet lämpimässä paikassa uunipellillä noin 30 min
- Voidellaan sarvet kananmunalla (1 kpl)
- Paistetaan sarvet sauma alaspäin uunissa 225 asteessa 12 min keskiosassa

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Maamo841
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g15g9kcal2g0.2g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen152g50kcal5g7.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki30g17kcal2.6g1.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 303g1040kcal30.9g212.1g3.6g10.6g
Voi, 1 tl, 5 g46g332kcal0.5g0.5g36.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g3051kcal95.6g443.8g91.6g21.2g
Valittu annoskoko600g1526kcal47.8g221.9g45.8g10.6g
Annoskoko puolitettuna300g763kcal23.9g111g22.9g5.3g
Arvot/100g100g254kcal8g37g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203741