Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.2g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Naudanpaisti 156g173kcal33.8g0g4.1g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 156g254kcal43.8g0g8.7g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)63g76kcal1.4g17g0.2g0.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)23g7kcal0.2g0.9g0.1g0g
Tilli, tuore 44g13kcal1.6g0.4g0.3g0.9g
Sitruuna kuorittu 6.2g2.6kcal0g0.1g0.1g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g75g83kcal13.5g1.5g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g1377kcal191.2g47.8g44g5.8g
Valittu annoskoko600g688kcal95.6g23.9g22g2.9g
Annoskoko puolitettuna300g344kcal47.8g12g11g1.5g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094