Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu934g1177kcal102.8g2.8g84.1g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g147g580kcal2.6g142.4g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,31669g1085kcal183.5g70.1g5g0g
Ruisjauho (Rainbow)267g854kcal26.7g168.2g6.1g37.4g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g53g214kcal0g52.9g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl667g267kcal30g36.7g0.7g0g
Karpalo 1201g391kcal5.3g41.4g8.4g39.6g
Liivate 27g93kcal22.9g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)1001g801kcal10g45.1g70.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12000g11040kcal771g1144.4g348.8g154.4g
Valittu annoskoko6000g5520kcal385.5g572.2g174.4g77.2g
Annoskoko puolitettuna3000g2760kcal192.8g286.1g87.2g38.6g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85901