Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)2522g4212kcal353.1g27.7g327.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1962g1177kcal29.4g255g2g17.7g
Kirsikkatomaatti, 50g1168g234kcal7g44.4g3.5g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 187g370kcal2.6g3.4g37.4g8.2g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 126g1115kcal0g0g126.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12012g14255kcal787.2g667g994g52.6g
Valittu annoskoko6006g7128kcal393.6g333.5g497g26.3g
Annoskoko puolitettuna3003g3564kcal196.8g166.8g248.5g13.2g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240