Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 586g1910kcal71.1g348.2g16.4g32.2g
Kauralese 256g921kcal46g116.6g19.7g44.8g
Ruokasuola jodioitu 14g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g23g84kcal10.6g9.4g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 639g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 128g161kcal14.1g0.3g11.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 107g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4263g12852kcal4.3g3158.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12032g31856kcal292.4g7266.6g98g154g
Valittu annoskoko6016g15928kcal146.2g3633.3g49g77g
Annoskoko puolitettuna3008g7964kcal73.1g1816.7g24.5g38.5g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230