Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3053g10686kcal366.4g2106.6g58g152.6g
Vesi, vesijohtovesi 1928g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g482g1591kcal77.1g26.5g130.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 129g255kcal1.8g2.3g25.7g5.7g
Kuivahiiva, annos 11g35g127kcal15.9g14.1g2.1g0g
Siirappi 48g145kcal0g35.7g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)161g1157kcal0g0g128.5g0g
Auringonkukansiemen 161g954kcal37g20.2g79.5g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12032g29830kcal996.4g4410.8g848g335.8g
Valittu annoskoko6016g14915kcal498.2g2205.4g424g167.9g
Annoskoko puolitettuna3008g7457kcal249.1g1102.7g212g84g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054