Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1001g280kcal6g59.5g2g25g
Kesäkurpitsa zucchini 1084g196kcal6.1g27.1g4.3g7.6g
Sipuli 667g202kcal8.3g32g1.3g11.3g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g150kcal0g0g16.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 250g694kcal5g7.5g70g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 484g643kcal40.8g85.1g9.7g24.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g4365kcal135g427.8g208.2g137g
Valittu annoskoko6020g2183kcal67.5g213.9g104.1g68.5g
Annoskoko puolitettuna3010g1091kcal33.8g107g52.1g34.3g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906