Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2797g673kcal50.6g61.5g8.4g64.3g
Voi, 1 tl, 5 g175g1276kcal1.7g1.7g139.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 227g780kcal23.2g159.1g2.7g8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 2331g1475kcal69.9g111.9g81.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa233g699kcal53.6g0g53.6g0g
Kananmuna kuoreton 256g366kcal32.1g0.8g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g10538kcal462.2g670g625g144.6g
Valittu annoskoko6020g5269kcal231.1g335g312.5g72.3g
Annoskoko puolitettuna3010g2634kcal115.6g167.5g156.3g36.2g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474