Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2102g379kcal11.8g52.5g8.4g14.7g
Purjosipuli 701g160kcal12.7g16.8g1.4g14.7g
Voi 49g356kcal0.6g0.2g39.9g0g
Vesi2802g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow8.8g23kcal0.9g0.9g1.8g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour175g526kcal6g7.5g52.5g1.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)175g280kcal4.7g4.7g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12040g3463kcal74.6g167.4g260.6g62.8g
Valittu annoskoko6020g1731kcal37.3g83.7g130.3g31.4g
Annoskoko puolitettuna3010g866kcal18.7g41.9g65.2g15.7g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485