Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu139g176kcal15.3g0.4g12.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa75g226kcal17.3g0g17.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g75g452kcal18.1g5g40.7g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g151g87kcal13.6g7.5g0.3g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)30g172kcal6.9g5.9g14.9g0g
Seesaminsiemen45g254kcal12.2g5g21.8g3.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 23g73kcal6.5g1.6g4.5g6.9g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti23g128kcal5.5g3.1g10.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g4.5g2.3kcal0g0g0g3.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1206g3301kcal191.6g62.6g259.8g29g
Valittu annoskoko603g1651kcal95.8g31.3g129.9g14.5g
Annoskoko puolitettuna302g825kcal47.9g15.7g65g7.3g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202