Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 719g2468kcal73.3g503.5g8.6g25.2g
Sokeri 703g2855kcal0g702.6g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g400g2477kcal0g0g279.7g0g
Piimä, rasvaton (Valio)320g102kcal10.5g14.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 288g361kcal31.6g0.7g26g0g
Raparperi 2238g754kcal15.4g123.1g2.2g31.3g
Rahka, valio799g520kcal79.9g33.6g2.4g0g
Sokeri 543g2206kcal0g542.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g153kcal0g38g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g23791kcal421.4g3917.6g637.8g113g
Valittu annoskoko6048g11896kcal210.7g1958.8g318.9g56.5g
Annoskoko puolitettuna3024g5948kcal105.4g979.4g159.5g28.3g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127239