Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1915g2414kcal210.7g5.7g172.4g0g
Sokeri 814g3304kcal0g813.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 934g3204kcal95.2g653.6g11.2g32.7g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl639g2171kcal12.8g19.2g223.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1277g1026kcal5.5g219.3g2.2g20.7g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Sokeri 64g259kcal0g63.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g153kcal0g37.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g25298kcal654.4g3666.8g818.6g107.6g
Valittu annoskoko6048g12649kcal327.2g1833.4g409.3g53.8g
Annoskoko puolitettuna3024g6325kcal163.6g916.7g204.7g26.9g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148