Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1760g2511kcal220g5.3g180.4g0g
Sokeri 1680g6819kcal0g1678.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1200g6391kcal4g4.2g720g0g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Vanilliinisokeri, teelusikka80g319kcal0g79.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1200g396kcal39.6g58.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 48g178kcal8.9g5.3g10.4g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g33508kcal553.4g3722.6g1821.6g30g
Valittu annoskoko6048g16754kcal276.7g1861.3g910.8g15g
Annoskoko puolitettuna3024g8377kcal138.4g930.7g455.4g7.5g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472