Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2708g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1805g795kcal9g115.5g10.8g59.6g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g632g265kcal61.9g2.5g0.6g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe903g2609kcal10.8g505.5g0g361.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g7338kcal163.4g1247g22.8g841.4g
Valittu annoskoko6048g3669kcal81.7g623.5g11.4g420.7g
Annoskoko puolitettuna3024g1835kcal40.9g311.8g5.7g210.4g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888