Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1126g372kcal37.1g55.2g0g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 39g29kcal5.2g0.4g0.2g2.7g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g44kcal1.5g8.4g1g3.9g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)155g341kcal20.3g0.8g28.8g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1407g788kcal119.6g70.4g2.8g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1407g4784kcal70.4g1055.4g7g98.5g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1604g717kcal3g151.1g1.6g28.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g14149kcal514.2g2683.4g82.8g268g
Valittu annoskoko6048g7074kcal257.1g1341.7g41.4g134g
Annoskoko puolitettuna3024g3537kcal128.6g670.9g20.7g67g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273