Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1379g827kcal20.7g179.2g1.4g12.4g
Vesi1858g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste480g120kcal4.3g23g1.4g13.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Rypsiöljy rainbow14g130kcal0g0g14.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g121g33kcal1.6g5.8g0.2g0.8g
Sokeri12g49kcal0g12g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1439g504kcal14.4g93.5g7.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 180g499kcal3.6g5.4g50.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 548g1213kcal95.9g0g93.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12096g6784kcal283.8g643.6g336.4g55g
Valittu annoskoko6048g3392kcal141.9g321.8g168.2g27.5g
Annoskoko puolitettuna3024g1696kcal71g160.9g84.1g13.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188