Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%88g140kcal2.4g2.4g13.1g0g
Poronkäristys (Kylmänen)98g132kcal19.6g0.1g5.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g8.8g64kcal0.1g0.1g7g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g49g12kcal0.5g2.4g0.1g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g140g84kcal2.1g18.2g0.1g1.3g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto44g123kcal8.3g0g9.6g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g3.5g9kcal0.5g0.1g0.8g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1211g1128kcal67g46.6g73.2g5g
Valittu annoskoko606g564kcal33.5g23.3g36.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna303g282kcal16.8g11.7g18.3g1.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763