Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 177g252kcal22.1g0.5g18.1g0g
Sokeri 169g686kcal0g168.7g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 121g643kcal0.4g0.4g72.4g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8g32kcal0g8g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen121g40kcal4g5.9g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.8g18kcal0.9g0.5g1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g3368kcal55.6g374g183g3g
Valittu annoskoko608g1684kcal27.8g187g91.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna304g842kcal13.9g93.5g45.8g0.8g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472