Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2915g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g371g1187kcal42.3g226.7g10.4g44.9g
Siirappi 53g160kcal0.1g39.3g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 72g200kcal10.7g18.6g3.1g27.9g
Vehnälese 80g181kcal10.6g12.2g3.6g29.8g
Ruisjauho (Rainbow)265g848kcal26.5g166.9g6.1g37.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2239g7683kcal228.2g1567.4g26.9g78.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g537kcal0g0g59.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g21591kcal636.8g4062.2g219.4g436.2g
Valittu annoskoko6080g10795kcal318.4g2031.1g109.7g218.1g
Annoskoko puolitettuna3040g5398kcal159.2g1015.6g54.9g109.1g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885