Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1040g340kcal6.4g57.8g2.1g26.5g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g51g53kcal4g8.3g0.3g1g
Chili paprika punainen72g29kcal1.4g6.5g0g0g
Oliiviöljy 86g764kcal0g0g86.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g50kcal1.8g9.6g1.1g4.5g
Chilikastike original, Felix96g85kcal1.6g14.4g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk1280g343kcal7.7g67.8g2.6g17.9g
Linssi, punainen, Go Green640g2080kcal153.6g313.5g6.4g76.8g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 848g1128kcal71.6g149.2g17g42.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12160g9914kcal504.6g1285g233.2g349g
Valittu annoskoko6080g4957kcal252.3g642.5g116.6g174.5g
Annoskoko puolitettuna3040g2478kcal126.2g321.3g58.3g87.3g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822