Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2404g3990kcal456.7g0g240.4g0g
Sipuli (kuorittu)1202g325kcal15.6g57.7g2.4g20.4g
Rypsiöljy 81g717kcal0g0g81.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.9g0.3g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g841g505kcal12.6g109.4g0.8g7.6g
Kananmuna kuoreton 331g471kcal41.3g1g33.9g0g
Jauhelihamauste, annos 15g30g0.9kcal0g0.3g0.3g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 601g1041kcal45.7g13.8g90.1g0g
Ketsuppi, Heinz180g186kcal1.6g43.4g0.2g2.2g
Sinappi 180g237kcal7.9g25.4g10.8g3.1g
Korppujauho 150g550kcal15.8g112.5g1.5g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12168g16199kcal1203.6g750g924.4g90.6g
Valittu annoskoko6084g8099kcal601.8g375g462.2g45.3g
Annoskoko puolitettuna3042g4050kcal300.9g187.5g231.1g22.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727