Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.5kcal0.2g1.6g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 0.7g5kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)10g12kcal2g0g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)5g4.2kcal0g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g68kcal4.8g5.2g2.6g0.4g
Valittu annoskoko61g34kcal2.4g2.6g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna31g17kcal1.2g1.3g0.7g0.1g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.3g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904