Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 25g4.4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 11g21kcal1.8g0.4g1.4g0g
Tomaattimurska 16g4.8kcal0.1g0.9g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g108kcal4.2g4.4g8g1.2g
Valittu annoskoko61g54kcal2.1g2.2g4g0.6g
Annoskoko puolitettuna31g27kcal1.1g1.1g2g0.3g
Arvot/100g100g89kcal3.4g3.6g6.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652