Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 44g18kcal1.5g1.6g0.4g0g
Kauralese 2.6g9kcal0.5g1.2g0.2g0.5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti2.8g14kcal0.7g0.9g0.8g0.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.4g7.3kcal0.2g1.3g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g125kcal8.2g10g4.8g3.2g
Valittu annoskoko61g62kcal4.1g5g2.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna31g31kcal2.1g2.5g1.2g0.8g
Arvot/100g100g102kcal6.7g8.2g3.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478