Täysjyväsämpylä

Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Parsky
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Voi ingman2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.1g0.1g0.4g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g23g78kcal2.8g15.3g0.6g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g273kcal8.2g47.8g5g4.8g
Valittu annoskoko61g137kcal4.1g23.9g2.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna31g68kcal2.1g12g1.3g1.2g
Arvot/100g100g223kcal6.7g39.1g4.1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=253565