Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)25g8kcal0.8g1.1g0g0g
Hiiva 1.3g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi 11g32kcal0g7.8g0g0g
Vehnälese 1.5g3.4kcal0.2g0.2g0.1g0.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.9g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g246kcal7.2g50.2g0.8g4.4g
Valittu annoskoko61g123kcal3.6g25.1g0.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna31g62kcal1.8g12.6g0.2g1.1g
Arvot/100g100g201kcal5.9g40.9g0.7g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881