Mustikkapaistos

Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl7.8g28kcal0.9g5.5g0.2g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)9g29kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Fariinisokeri14g55kcal0g13.6g0g0g
Voi 12g85kcal0.1g0g9.5g0g
Muna, annos 60g4.7g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Mustikka metsä- 14g6.2kcal0.1g0.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana122g414kcal4.8g51.4g20.6g3.8g
Valittu annoskoko61g207kcal2.4g25.7g10.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna31g104kcal1.2g12.9g5.2g1g
Arvot/100g100g339kcal3.9g42g16.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=300592