Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.4g1kcal0.2g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl11g4.8kcal0.5g0.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g279kcal8g46.8g6g2.6g
Valittu annoskoko62g139kcal4g23.4g3g1.3g
Annoskoko puolitettuna31g70kcal2g11.7g1.5g0.7g
Arvot/100g100g226kcal6.5g38g4.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603