Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g16g4.8kcal0.2g1.1g0g0.5g
Purjosipuli 7.8g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tilli mauste2g0.3kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)2.5g3.2kcal0.2g0.1g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.3kcal0g0g0.6g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g7.8g13kcal0.2g0.1g1.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 24g40kcal4.1g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana123g139kcal9.6g3g9.6g1.4g
Valittu annoskoko62g69kcal4.8g1.5g4.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna31g35kcal2.4g0.8g2.4g0.4g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.4g7.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307