Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g150g555kcal8.5g52.5g34.5g2.8g
Kananmuna kuoreton 45g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g63g106kcal1.6g3.7g9.4g0.3g
Mozzarella 17% (Pirkka)38g88kcal7.5g0.2g6.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g75g17kcal0.7g3.4g0g1.5g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Ruokaöljy keskiarvo 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen88g29kcal2.9g4.3g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g38g134kcal7.5g0.4g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1220g2077kcal71.2g136.4g133.4g13g
Valittu annoskoko610g1038kcal35.6g68.2g66.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna305g519kcal17.8g34.1g33.4g3.3g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305