Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Purjosipuli 18g4kcal0.3g0.4g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g125g75kcal1.9g16.2g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 7g50kcal0g0g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 5.5g17kcal0.6g1.9g0.8g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)100g120kcal20g0g3.5g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.7g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1220g678kcal48.4g52.8g27.4g5.8g
Valittu annoskoko610g339kcal24.2g26.4g13.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna305g170kcal12.1g13.2g6.9g1.5g
Arvot/100g100g56kcal4g4.3g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904