Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g75g547kcal0.7g0.7g60g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g1124g4159kcal97.8g854.3g41.6g45g
Kananmuna kuoreton 550g784kcal68.7g1.6g56.3g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä749g577kcal50.2g120.7g3g0g
Inkivääri, tuore, silputtu50g40kcal0.9g8.9g0.4g1g
Suola, annos 3g112g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Kiinankaali 999g200kcal15.6g22.5g3g9g
Sipuli (kuorittu)250g67kcal3.2g12g0.5g4.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g674kcal0g0g74.9g0g
Soijakastike75g45kcal3.9g7.1g0.1g0g
Kanaliemi laimennettu 749g74kcal2g3.2g5.9g0.2g
Katkarapu 1249g854kcal180.4g0g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12200g16087kcal850g2068.6g519g119.6g
Valittu annoskoko6100g8044kcal425g1034.3g259.5g59.8g
Annoskoko puolitettuna3050g4022kcal212.5g517.2g129.8g29.9g
Arvot/100g100g132kcal7g17g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943