Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g2805g281kcal16.8g39.3g2.8g19.6g
Sokeri 477g1936kcal0g476.4g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1683g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 842g279kcal0g4.2g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g14g5.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 45g49kcal3.5g7.3g0.3g0.9g
Tilli, tuore 224g67kcal8.3g2g1.8g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12208g5232kcal57.2g1058.4g9.8g50.4g
Valittu annoskoko6104g2616kcal28.6g529.2g4.9g25.2g
Annoskoko puolitettuna3052g1308kcal14.3g264.6g2.5g12.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108